nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving Annie M.G. Schmidtprijs geopend

Vanaf dinsdag 1 december 09.00 uur start de inschrijving voor de 29e editie van de Annie M.G. Schmidtprijs. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voor het beste Nederlandstalige kleinkunst lied van het afgelopen jaar.

Vanwege de corona epidemie wordt er een uitzondering gemaakt in de voorwaarde dat een theaterprogramma in 2020 in première moet zijn gegaan. Ook nummers uit voorstellingen die in 2020 voor het eerst in een try-out tournee zijn uitgevoerd, dingen mee. Een lied mag slechts eenmaal worden ingediend.

De inschrijving sluit op 30 december 2020. Inschrijven kan via:
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

De Annie M.G. Schmidtprijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van €3.500,- te verdelen onder de tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerende artiest(en).

Recente winnaars zijn: Jurrian van Dongen, Peter van de Witte en Alex Klaasen met ‘Gewoon opnieuw’ (2019), Jan Beuving, Tom Dicke en Patrick Nederkoorn met ‘Die geur’ (2018), Joost Zwagerman en Wende met ‘Voor alles’ (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met ‘Er spoelen mensen aan’ (2016), Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’ (2015), Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013).

Foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.