nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Co de Kloet overleden

Op 1 december is de radiomaker en auteur Co de Kloet overleden op 88-jarige leeftijd.

Hij maakte in de jaren vijftig voor de VARA radioprogramma’s als ‘Uitlaat’ (met Wim de Bie), ‘Multiplex’ en ‘Een opvallend vrolijk gevarieerde visite’. Als auteur bracht hij vele bloemlezingen uit met Nederlandstalige liederen, zoals ‘Ach ja de jaren vijftig’, ‘Bloesem van seringen’, ‘Ik heb het lied al honderd maal gezongen’ en ‘Morgen komt een nieuwe dag’ (liedjes van en om de oorlog).

Ook schreef hij kinderboeken en columns. Daarnaast zette hij zich in voor de lokale politiek als raadslid en wethouder voor de PvdA en verschillende lokale partijen in ‘s-Graveland en Wijdemeren. Daarvoor werd hij benoemd tot Ridder in de Orde Van Oranje-Nassau.

Hij laat een vrouw en drie zonen achter, waaronder radiomaker Co de Kloet jr.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...