nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

LichteGedichtenDag 2021

Gedichten en gelach. Gaat dat samen? Tuurlijk – dat wordt bewezen op de vijfde editie van de LichteGedichtenDag. Het is een traditie. Een jaarlijks fenomeen. Niet meer weg te denken uit de theaters. De landelijke LichteGedichtenDag. Als aftrap van de Poëzieweek. Volledig coronaproof deze keer. Dus met een klein clubje, in een intieme sfeer. Een omgeving waarin lichte gedichten prima gedijen. Waarin woordkunstenaars zich wel weten te wentelen.

Theo Danes komt met virtuoze vrolijke verzen. Peter Knipmeijer uit Terneuzen vuurt visuele ollekebollekes af. Cabaretier Johan Hoogeboom zingt hilarische liedjes. En de geboren Zeeuwse taaltovenaars Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse brengen powervolle puntdichten en puntige powerpointpoëzie.

Verwacht vileine kwatrijnen en amazing meezingverzen. Verwacht stuiterend stuntrijm en schaterende schuddebuikzinnen. Kortom: verwacht een onvergetelijke ode aan de tover van de Nederlandse taal.

De LichteGedichtenDag vindt plaats op 27 januari in de Schouwburg van Middelburg.

Meer info en tickets (de kaartverkoop start morgen):
www.zeelandtheaters.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon