www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

6 uur lang kunst en cultuur op NPO Radio 1

Maandagavond 21 december staat NPO Radio 1 volledig in het teken van kunst en cultuur. In ‘Zes uur cultuur’ spreken presentatoren Jellie Brouwer (NTR) en Pieter van der Wielen (VPRO) vanaf 19.00 uur zes uur lang met een diverse groep makers uit de wereld van muziek, literatuur, theater, musical en cabaret. De hele avond is ook live te volgen op NPO 2 Extra.

Het is geen makkelijk jaar geweest. In zo’n jaar vol tegenslagen bieden kunst en cultuur troost. Daarom gaan de VPRO en de NTR zes uur lang in gesprek met mensen die met hun werk troosten, raken en inspireren. Te gast zijn onder andere rapper Fresku, cabaretier Stefano Keizers, actrice Thekla Reuten, dichter Marjolijn van Heemstra, zangeres Ellen ten Damme, muzikant Colin Benders, musicalactrice Nyassa Alberta, schrijver Oek de Jong, dichter Tsead Bruinja, actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld, filmregisseur Sam de Jong, kunstenaar Jan Hoek, muzikant Broeder Dieleman en spoken-word artiest Rachel Rumai Diaz. En er is livemuziek van Spinvis en S10.

Minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) is te gast en gaat in gesprek over de reactie van de politiek op het afgelopen jaar. Ook schuift componist Stephen Emmer aan. De NPO ondersteunt zijn initiatief voor extra zendtijd voor cultuur.

Presentator Atze de Vrieze (VPRO) zoekt antwoorden op prikkelende vraagstukken als ‘wordt 2021 het jaar van de wederopstanding?’, ‘hoe kan het dat er nog geen groot theater failliet is?’ en ‘hoe gaan landen om ons heen om met cultuur in coronatijd?’.

Ook komen er verhalen die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden: een bezoek bij violist André Rieu op zijn kasteel in Maastricht en een gesprek met schrijver Heleen van Rooyen thuis op de bank.

Gedurende deze hele week en op de avond zelf worden luisteraars opgeroepen om muziek op te sturen die hen troost en/of inspireert. Hun lievelingslied van het afgelopen jaar. Uiteindelijk worden al deze nummers samengevoegd tot één Spotify-lijst. Welke nummers moeten in de lijst? Luisteraars kunnen het laten weten via zesuurcultuur@radio1.nl, de NPO Radio 1 app of op Twitter via #zesuurcultuur.

Voor meer informatie:
vpro.nl/zesuurcultuur

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.