www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Maartje en Kine spelen mini-concerten voor Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020

“Jawel! Vanaf aanstaande maandag touren we door het land met de Miniconcerten voor Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020 op plekken waar het gevoel van de feestdagen ver te zoeken is. Waar moeten we langs met onze rijkelijk versierde kerstbus volgens jou?

De tweede lockdown troffen midden in ons artiestenhart: wat missen we het optreden! Zeker met de feestdagen in aantocht. Eens te meer realiseren we ons dat er mensen zijn voor wie de decembermaand nog eenzamer zal zijn dan deze toch al voor hen is. Met de “Miniconcerten voor Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020” schoppen we het jaar 2020 de grens over. Geïnspireerd door de Noorse traditie van ‘julehygge’, oftewel ‘kerstgezelligheid’ willen we de leegte en eenzaamheid die door het coronavirus ontstaat opvullen. Maar ‘julehygge’ is meer dan gezelligheid, het is het diepe verlangen naar saamhorigheid, verbondenheid, plezier en troost in de donkere dagen.

In de donkerste dagen voor kerst en oud en nieuw cruisen we door het land in ons rijkelijk versierde kerstbus vol instrumenten op zoek naar ‘nabestaanden’ van het jaar 2020. In een jaren ‘70 vinexwijk, een wasserette of in een gevangenis. We zingen voor de kassajuffrouw met nachtdienst van een tankstation en de bewakers van een industrieterrein. We trekken de achterklep van de bus open en gaan spelen! De achterbak dient als backstage en de koplampen als podiumverlichting in het donker. Alles coronaproof uiteraard.

De miniconcerten zijn ook te volgen via facebook en instagram, zodat iedereen die niet live aanwezig kan zijn ook kan meegenieten.

Maar de grote vraag is: naar wie moeten we rijden? Wie verdient er écht een miniconcert? Wie zijn er omwille van hun beroep en/of door COVID-19 alleen en kunnen we verrassen? Stuur een mail naar miniconcerten@maartjeenkine.nl

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.”

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.