nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Michael Van Peel maakt podcast voor De Standaard

Michael Van Peel gaat een eindejaarspodcast maken voor de Vlaamse krant De Standaard.

Elk jaar denken schrijvers op vraag van deze krant na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, en via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Voor de twintigste editie van het kerstessay zit Michael Van Peel tussen apenkoppen en krokodillen. Wie zichzelf betrapt op zeuren over de jeugd van tegenwoordig, beseft dat hij oud is geworden. Nu zich opeens een nieuwe generatie aanmeldt die zich afzet tegen de vorige, worden de stellingen weer betreden en vliegen de verwijten over klimaat en corona over en weer. Vanuit het niemandsland van Generation X, tussen wokers en boomers, tussen Greta en Donald, schouwt Van Peel als beginnende veertiger de troepen en brengt verslag uit van achter de linies.

De podcastversie van het kerstessay is vanaf zaterdag 26 december beluisteren via de app van De Standaard.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...