nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Teake van der Meer overleden

De Friese cabaretier en volkskomiek Teake van der Meer, beter bekend als Lytse Teake fan De Westereen (Kleine Teake uit Zwaagwesteinde), is maandag overleden op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van astbestkanker.

Meer dan vijftig jaar is hij actief geweest als conferencier. Hij had met zijn uitsluitend Friestalige programma’s het nodige succes. Van der Meer begon bij toneelvereniging Excelsior in Kollumerzwaag. Met andere leden richtte hij Selskip Frysl├ón op, waarmee ze op bruiloften speelden, met Van der Meer als drummer en ceremoniemeester. Overdag was Van der Meer werkzaam als bouwvakker. Toen de groep uit elkaar viel en er nog optredens geboekt stonden, begon hij als solo-artiest. Later werkte hij samen met goochelaar Minze Dijksma en zangeres Griet Wiersma, om in 2015 weer solo te gaan spelen.

Sinds 2017 speelde hij zijn afscheidsvoorstelling ‘Noch ien kear’, waarmee hij alle plaatsen wilde bezoeken waar hij ooit had opgetreden. Door corona kon dat dit jaar niet meer doorgaan.

Omroep Fryslan:
Theatermaker “Lytse Teake” overleden

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.