www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Louis Neefs krijgt nieuw kunstwerk in Mechelen

De Vlaamse kleinkunstzanger Louis Neefs krijgt nieuw kunstwerk in de stad Mechelen (BE).

Neefs had in Mechelen al een kunstwerk dat aan hem gewijd was, namelijk “Klokken in de wind”, dat in het Tivolipark in Mechelen staat. Dit werk werd weggehaald omdat er asbest in zat die vrijkwam. In plaats van het oude werk te restaureren, were besloten om een nieuw te laten maken.

Voor het nieuwe kunstwerk gaat de Academie voor Beeldende Kunsten in Mechelen in het voorjaar van 2021 een wedstrijd uitschrijven, waar alle (oud)-studenten op kunnen inschrijven. Uit alle ontwerpen zal de jury vijf laureaten kiezen. Een van die ontwerpen zal worden uitgevoerd, voor een bedrag van 50.000 euro. Dat dekt de gage van de kunstenaar maar evengoed de materialen om het werk te maken.

Het is de bedoeling om het nieuwe kunstwerk in het najaar van 2021 officieel in te wijden en dit in aanwezigheid van bevriende muzikanten en de familie van Louis Neefs. Het werk zal waart een plekje krijgen in de buurt van het Cultuurplein.

Louis Neefs was erg populair in Vlaanderen. Vele van zijn liedjes behoren tot het muzikaal erfgoed: Margrietje, Aan het strand van Oostende, Martine (zijn eerbetoon aan Martine Bijl), Mijn vriend Benjamin, Annelies uit Sas van Gent,…

Hij vertegenwoordigde ook België twee keer op het Eurovisiesongfestival, in 1967 met Oh ik heb zorgen en in 1969 met Jennifer Jennings. Beide keren behaalde hij een zevende plaats. Zangeres Jo Leemans introduceerde Neefs in Nederland, waar de mensen als een blok vielen voor Neefs’ warme stem.

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Neefs, op kerstdag 1980, op 43-jarige leeftijd samen met zijn vrouw in een auto-ongeluk om het leven kwam, maar zijn muziek bleef populair.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...