www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Andere Oudejaars van Jan Beuving en Patrick Nederkoorn alsnog te zien via BNNVARA

Na hun gezamenlijke voorstelling over de Belastingdienst brachten Jan Beuving en Patrick Nederkoorn een oudejaarsconference in het theater. Tot de lockdown de hele theaterwereld opnieuw plat legde. Jammer, want ze kregen jubelende recensies en BNNVARA wilde de show graag uitzenden. Gelukkig is de voorstelling deze week alsnog vastgelegd.

‘De andere oudejaars’ is vanaf 1 januari online te zien via BNNVARA.nl/humor. De show wordt op 2 januari om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2 Extra en op 9 januari om 23.00 uur op NPO 3.

“366 dagen telt 2020. Dat is 5856 keer anderhalf uur. Eén van die anderhalve uren gebruiken cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn om die andere 5855 te duiden. In grappen, verhalen en liedjes. Jan en Patrick nemen, met Tom Dicke aan de vleugel, 2020 onder handen.”

Dagblad van het Noorden over ‘De andere oudejaars’: ‘Doordacht gemaakt qua teksten en liedjes, lichtplan en toneelbeeld. Een echte voorstelling dus. […] De andere oudejaars is een briljant programma. Inventief, heftig, origineel, geestig.’ (5 sterren)

Trouw over ‘De andere oudejaars’: ‘De andere oudejaars’ is perfect voor wie van ouderwets goede kleinkunst houdt. Snelle grappen over de actualiteit en scherpe politieke tirades ontbreken, maar dat voelt niet als gemis. Tegenover dergelijk standaardrepertoire plaatsen Beuving en Nederkoorn een treffende verbeelding van de tijdgeest, die ­afwisselend komisch en ontroerend is en geen moment verveelt.’

foto: Maartje ter Horst

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.