nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Peter Heerschop in De Kist

Vanavond is Peter Heerschop de centrale gast in De Kist. Daarin gaat EO-presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over de dood, de zin van het leven en de mogelijkheid van een leven na de dood. Zonder al te veel omwegen komen ook dit seizoen de grote vragen van het leven op tafel.

Heerschop vertelt over een moment in zijn leven dat hij zelf dacht dat hij dood zou gaan vanwege een probleem met zijn hart. ‘Ik lag in het ziekenhuis en had vrede met de gedachte aan doodgaan. Toen kwam mijn dochter – toen 12 – binnen die hard huilde. En ik dacht: het is helemaal niet goed zo! Ik moet nog veel doen voor haar en anderen.’ Dit jaar werd Peter Heerschop zestig, midden in de coronacrisis. ‘In deze coronatijd ben ik op zoek naar zorgeloosheid, onbevangenheid. Ik ga meer wandelen met mensen, eten met vrienden. Ik wil zorgen dat ik iets voor anderen kan betekenen.’

De Kist wordt uitgezonden op NPO2 om 23u25.

foto: EO

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...