www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Proces Bart De Pauw volgende week van start

Volgende week donderdag gaat het proces tegen Bart De Pauw van start. De samenwerking tussen de VRT en de televisiemaker werd in 2017 met onmiddellijke ingang stopgezet omwille van meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Negen vrouwen die De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag, zijn ondertussen naar buiten getreden. Het gaat onder meer om de actrices Maaike Cafmeyer, die met De Pauw Het Geslacht De Pauw maakte, en Liesa Naert, die met hem en Neveneffecten samenwerkte aan de tv-reeks Willy’s en Marjetten.

De negen vrouwen gaven volgende gezamenlijke mededeling:
“We zijn opgelucht dat de rechtszaak eindelijk van start gaat. Toch betreuren we dat dit alles via de gerechtelijke weg moet lopen. Het enige dat wij willen is dat het aanhoudende grens¬≠overschrijdende gedrag stopt. Dat Bart De Pauw erkent dat hij ernstig in de fout ging, dat hij zich excuseert en zich in de toekomst niet meer aan dergelijk gedrag schuldig maakt. We hopen dat deze zaak op een eerlijke en respectvolle manier tot een goed einde wordt gebracht. Hopelijk kan het andere slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag sterken om aan de alarmbel te durven trekken.”

Behalve Cafmeyer en Naert werd de verklaring ook ondertekend door actrices Lize Feryn en Ella-June Henrard, kleedsters Cathérine Ongenae en Ellen Lloyd, programmamaker Dymphne Poppe en stagiaires Jenka Van de Voorde en Helena De Craemer.

Eerdere berichtgeving Zwartekat:
Bart De Pauw ontslagen door VRT

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...