nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Silvester Zwaneveld

Silvester Zwaneveld – Zo maak je een cabaretprogramma

“Het leuke van cabaret is dat je heel veel zelf moet doen. Maar dat is nou net ook het lastige. Het is dan ook niet gek dat je als beginnende cabaretier met honderden vragen rondloopt: ‘Hoe bouw ik een show op?’, ‘Wat is dynamiek?’, ‘Wat kan ik verwachten van een technicus?’, ‘Is het normaal dat ik zo vaak misluk op het podium?’, ‘Hoe maak ik afspraken met theaters?’, ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik de moed niet verlies, zelfs als het even tegenzit?’

Silvester Zwaneveld: “Zelf liep ik 35 jaar geleden ook met deze vragen rond. Oh, wat had ik zo’n boek destijds graag gehad! Een boek dat mij houvast kon bieden, vol ervaringsverhalen, praktische tips en inspiratie. Nu is het er. Doe er je voordeel mee.”

‘Zo maak je een cabaretprogramma’ is een handige handleiding voor alles wat er bij het maken van een avondvullend cabaretprogramma komt kijken.

Bij dit boek is een podcast gemaakt waarin Silvester zijn collega’s interviewt over hun specifieke maakproces. Binnenkort komt het eerste deel online. Volg de podcastserie hier.”

Eerder publiceerde Zwaneveld het boek ‘Hoe word ik grappig?’ waarin hij collega-cabaretiers interviewde.

‘Zo maak je een cabaretprogramma’ verschijnt in maart bij Uitgeverij Nanda.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.