nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wimie Wilhelm geeft masterclass aan deelnemers AKF Sonneveldprijs

Op zaterdag 23 januari en zondag 24 januari vindt de Keep an Eye Masterclass onder leiding van Wimie Wilhelm plaats. Het is de eerste in de reeks masterclasses die aan de deelnemers aan de AKF Sonneveldprijs 2021 worden gegeven.

Wilhelm gaat twee dagen lang aan het werk met het eigen materiaal van de zes halvefinalisten. Dit zijn Boban Benjamin Braspenning, Ramon Chatrer, Sanjeevani Hendriks, Ayoub Kharkhach, Farida Laan en n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando).

Wat wil je eigenlijk vertellen en wat is daarvoor de beste manier? Vragen als ‘Hoe kan het dat de grap niet meer valt?’ en ‘Waarom komt mijn programma traag op gang?’ tot ‘Hoe maak ik een vlotte overgang tussen het zingen van een lied en het vertellen van een verhaal?’ worden besproken en uitgewerkt. Zonder een blad voor de mond te nemen gaat Wimie op zoek naar oplossingen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de masterclasses verplaatst van Texel naar Utrecht De Buurtsalon in Amsterdam en vinden ze besloten plaats. De halvefinalistentournee zal van start gaan zodra de theaters in beperkte mate weer publiek mogen ontvangen.

Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. In de periode van januari tot en met april 2019 werken de deelnemers aan het concours, op weg naar de halve finale, aan hun artistieke ontwikkeling. Tijdens deze intensieve masterclass serie wordt de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek als zakelijk vlak gestimuleerd.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...