nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jelle De Beule schrijft scenario voor Jommeke-strip

De Jommeke-strip is erg populair in Vlaanderen. Na het overlijden van bedenker en tekenaar Jef Nys werd de reeks voortgezet door andere tekenaars.

Nu mag Jelle De Beule een hommage-strip maken van Jommeke: hij bedacht het scenario van het nieuwe album, Jommeke in de knel en de penarie.

“Op een mooie dag krijgt Jommeke bezoek van Jan Geldmans, controleambtenaar van de federale Overheidsdienst financiën. Tijdens zijn 300 avonturen heeft Jommeke heel wat schatten gevonden en dat zonder er belastingen op te betalen! 15 kalenderdagen krijgt hij van Geldmans om de achterstallige belasting van miljoenen euro’s te betalen. Jommeke zit met de handen in het haar. Hij heeft dat geld helemaal niet, die schatten schonk hij immers allemaal weg. En net nu lukt het niet om een nieuwe schat te vinden! Geen verborgen schatkaart op zolder of in een fles op zee. De klok tikt ondertussen onverbiddelijk verder… Geraakt Jommeke op tijd uit de knel én de penarie?

Jelle De Beule brengt met Jommeke in de knel en de penarie op geheel eigen wijze een ode aan de held met het strooien dakje.”

‘Jommeke in de knel en de penarie’ verschijnt in april en wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij. De tekeningen werden gemaakt door Thijs De Cloedt, zoon van cartoonist Marec, en tevens medeverantwoordelijk voor de animaties van o.a. Kabouter Wesley.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon