nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk – Zo moeten mensen zijn (literaire juweeltjes)

“Cabaretier, schilder en tekstschrijver Jeroen van Merwijk (1955) begon in 2019 aan een unieke en gewaagde onderneming: het dagelijkse schrijven van een op de actualiteit gebaseerde liedtekst. Zijn recordpoging slaagde glansrijk en werd opgenomen in het Guinness Book of Records.

In de liedteksten geeft hij op unieke wijze commentaar op gebeurtenissen. Soms poëtisch, soms ironisch, nu weer absurd en dan weer hilarisch. Maar altijd met inachtneming van de kwaliteit, goede smaak en gevoel voor rechtvaardigheid die Jeroen van Merwijk al meer dan dertig jaar tot één van de meest toonaangevende tekstdichters van het land maken.

Dit Literaire Juweeltje, waarvoor de teksten werden gekozen door Kees Schafrat, geeft een mooi beeld van het schrijverschap van Van Merwijk.”

Verschijnt begin februari.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.