nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kris De Bruyne (70) overleden

De Vlaamse kleinkunstzanger Kris De Bruyne is gisteren op 70-jarige leeftijd aan een langdurige ziekte overleden.

De Bruyne wordt ontdekt door Wannes Van de Velde op het skiffle-festival van Hove in 1968. Met een blues-versie van het kinderliedje “Klein klein kleuterke” wint hij de tweede prijs op het festival en dit resulteert in een eerste single. Vervolgens vervoegt hij het duo “Lamp & Lazerus”. Hun nummers “De peulschil” en “De onverbiddellijke zoener” worden grote hits.

Niet lang daarna vertrekt hij hier en neemt in 1973 een titelloze soloplaat op, die niet aanslaat, maar later erkenning krijgt als de eerste Nederlandstalige rockplaat.

Zijn tweede album “Ook voor jou” (1975), met daarop de grote hit “Amsterdam”, is wel een groot succes. “Amsterdam” wordt in 2007 ook opgenomen in de Radio 2 Eregalerij, die de grootste Nederlandstalige klassiekers verzamelt.

Aan het einde van de jaren zeventig zegt hij de muziekwereld tijdelijk vaarwel na het overlijden van zijn broers Koen (tevens zijn pianist, arrangeur en producer) en Joost. Hij trekt enkele jaren rond in Amerika. Maar in 1985 komt hij met een nieuw album, “Kris De Bruyne Band” en het lied “Je suis gaga” haalt dat jaar de eerste plaats in de hitparade.

In 2017 trekt De Bruyne een laatste keer naar het theater met het project “Zijn mooiste liefdesliedjes”.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon