www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijvingen 43e Leids Cabaret Festival van start

De inschrijvingen voor de 43ste editie van het Leids Cabaret Festival zijn van start gegaan. Het festival zoekt jonge en enthousiaste cabaretiers en theatermakers die humor serieus nemen en zich graag willen presenteren aan een groter publiek.

Aanmelden kan t.e.m. 31 mei via onderstaande link.
www.leidscabaretfestival.nl

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd door Harry Kies als tegenhanger voor de Cameretten en heeft al enkele grote winnaars voortgebracht, waaronder Najib Amhali, Javier Guzman en Alex Agnew. In 2020 won Lisa Ostermann zowel de jury-, publieks- als de studentenprijs. Door corona is er in 2021 geen editie van het festival.

Na de selectie door de jury en een auditie gaan er maximaal 8 kandidaten door naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg. Voorafgaand aan de voorrondes zullen deze kandidaten ook begeleid worden door professionele cabaretiers en/of regisseurs tijdens een workshop. Het festival vindt plaats van 7 t.e.m. 12 februari 2022. De audities vinden plaats in juni, in september en januari volgen er workshops – de exacte data worden later aangekondigd.

Na afloop van het festival staat er nog een finalistentour gepland van ongeveer 40 optredens in kleine en grote theaters.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...