www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Mylou Frencken één van de initiatiefnemers nieuw theater

Mylou Frencken is samen met kunstenaar Gerrie Hondius en jounalist Simone Lensink initiatiefnemer van De Liefde, een kleinschalig theater in Haarlem.

Dit nieuwe theater is gevestigd in de Begijnhofkapel en biedt plaats aan maximaal 150 stoelen. Het heeft geen winstoogmerk, eventuele opbrengsten worden geïnvesteerd in het bieden van kansen aan en begeleiden van jong kleinkunsttalent in Haarlem, en het zal draaien op de inzet van vrijwilligers. De inspiratie werd gehaald bij Het Betty Asfalt Complex en Theater Mascini in Amsterdam, het West-End Theater op Terschelling en De Mess in Naarden.

In Theater De Liefde worden kleinkunst, cabaret, muziek en literaire voorstellingen geprogrammeerd en er is ruimte voor talkshows en kindertheater. Het theater heeft een verbindende functie in Haarlem en in de buurt en is bijvoorbeeld ook beschikbaar als repetitieruimte voor koren en amateur toneelgezelschappen. Mylou Frencken en Gerrie Hondius willen daarnaast vaste bespelers van het theater worden.

Het is de bedoeling dat De Liefde zal opengaan op 1 maart, maar dit is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Omdat een theater beginnen in crisistijd niet voor de hand ligt en ook omdat de opbrengsten uit kaartverkoop nog wel even op zich zullen laten wachten en er wel geïnvesteerd moet worden in de inrichting van het theater, kan je De Liefde financieel ondersteunen door vriend te worden.
Meer info:
www.theaterdeliefde.nl

Foto: Theater De Liefde

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...