www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Chris Van den Durpel maakt nieuwe theatershow

De Vlaamse komiek Chris Van den Durpel keert na een jarenlange afwezigheid terug naar het theater: hij broedt op een nieuwe theatershow vanaf 2022, zo zei hij gisteren in het Radio 2 (BE) programma “Het ministerie van lachende zaken”. Hij mist het contact met het live publiek, wat hem er toe aangezet heeft om aan een nieuwe show te werken.

Van den Durpel werd bekend dankzij het komische quizprogramma De Drie Wijzen. Hij bracht allerlei typetjes, zowel zelfverzonnen (Kamiel Spiessens, Jimmy B, …) als persiflages op bekende personen (Herman Le Compte, of Paul Jambers die in de vorm van Van den Durpel Schampers werd). Voor de VRT kreeg hij een eigen programma rond zijn typetjes, Typisch Chris, en na zijn overstap naar de commerciĆ«le zender VT4 maakte hij hier een nieuw programma rond zijn typetjes, Chris en Co. Rond de figuur van Kamiel Spiessens kwam er een langspeelfilm, Oesje, en hij bracht ook enkele singles uit, die gezongen waren door een van zijn typetjes.

De show zal ten vroegste in 2022 in de theaters te zien zijn. Zijn vroegere typetjes zullen hun opwachting maken, maar misschien ook enkele nieuwe.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...