nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Avond van de Kleinkunst 2019

Op 9 april 2019 presenteerde het Amsterdams Kleinkunst Festival in de Kleine Komedie de ‘Avond van de Kleinkunst’. Jonge kleinkunstenaars en talentvolle popmuzikanten maken een vervolglied op bestaande liedjes en die presenteren ze deze avond.

Veel Nederlandstalige klassiekers, zoals b.v. Stiekem met je gedanst van Toontje lager of Je loog tegen mij van Drukwerk behoren tot ons cultureel erfgoed, maar ze hebben een open eind. Het zijn verhalen die niet helemaal zijn afgerond en die vragen om een antwoord. In deze show zie je een samensmelting van generaties en muziekgenres waarin de originele nummers én de vervolgliedjes ten gehore worden gebracht.

Het originele nummer zal in de meeste gevallen gezongen worden door de originele zangers zelf, én de vervolgliedjes door jonge kleinkunstenaars en talenvolle popmuzikanten. Met Ben Cramer, Lenny Kuhr, Harry Slinger, Erik Mesie, Jenny Arean, Yentl en de Boer, Jan Beuving, Stoomboot (Niels Boutsen), Maartje & Kine en Yvonne van den Eerenbeemt.

De Avond van de Kleinkunst 2019 wordt vanavond uitgezonden op NPO2 Extra om 20u30.

Foto: Jaap Reedijk

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...