www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Frank van Pamelen

Frank van Pamelen – Het Derde Boek

Na ‘De Wraak van Vondel’ en ‘De Vliegende Hollander’ is er nu ‘Het Derde Boek’, een nieuwe literaire thriller van Frank van Pamelen over professor Olivier Huizinga. Daarin leidt een speurtocht naar één van de grootste mysteries uit de geschiedenis.

“Het is 15 augustus 2019, Maria-Tenhemelopneming, en in Siena maakt iedereen zich op voor de Palio, de spectaculaire paardenrace op het wereldberoemde plein. Professor Olivier Huizinga is met een vriendin een paar dagen in Toscane. Na een botsing met een lokale clochard vindt hij iets in zijn jaszak: een vergeelde pagina met daarop een vage gravure en een handgeschreven boodschap, gericht aan hem persoonlijk. Even later wordt de zwerver dood aangetroffen naast de Duomo. Boven zijn hoofd prijkt een eeuwenoud raadsel, gebeiteld in het marmer: het SATOR-vierkant. Een woordpuzzel die Huizinga moet zien op te lossen. En snel ook.

Het derde boek is een spannende speurtocht door de geschiedenis: oude dichtregels, antieke kaarten en pauselijke geheimen leiden naar de Terzo, een verloren gewaand werk uit de Griekse oudheid. En naar een van de best bewaarde geheimen uit de geschiedenis.”

Verschijnt in september bij Ambo|Anthos

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.