www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Documentaire ‘Claudia de Breij – Hier zijn wij’

Maandag 26 april is de documentaire ‘Claudia de Breij – Hier zijn wij’ te zien in Het Uur van de Wolf.

Suzanne Raes die eerder documentaires maakte over De Dijk, Boudewijn de Groot en Jochm Myjer, volgt De Breij bij de totstandkoming van de in lockdown ontwikkelde en gemaakte voorstelling ‘Hier ben ik’, en toont hoe de makers zich door Heintje Davids laten inspireren. Niet alleen omdat het verhaal van Heintje leert hoe je lak moet hebben aan de mening van anderen, maar ook hoe gevaarlijk het is om mensen af te wijzen omdat ze anders zijn dan jij. Heintje Davids is in archiefbeelden in het verhaal verweven.

Met muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi brengt ze nieuwe zelfgeschreven liedjes op het toneel die het wonderbaarlijke leven en oorlogsverhaal van Heintje Davids vertellen, maar die in essentie ook over henzelf gaan. Zij vertellen over hun eigen Heintje Davids-momenten: de obstakels die ze moesten overwinnen om op de planken te staan.

‘Hier zijn wij’ is zowel een portret van drie makers tijdens de lockdown, een ‘making-of’ van een inclusieve voorstelling, als een manier om de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog ook voor deze tijd levend te maken.

De documentaire ‘Claudia de Breij – Hier zijn wij’, een productie van Docmakers in coproductie met de NTR. Te zien in Het Uur van de Wolf op maandag 26 april bij de NTR op NPO 2.

foto: Hans Peter van Velthoven

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.