www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers op tv

De film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’, met Herman Finkers in zijn filmdebuut, zal vanavond door Omroep Max worden uitgezonden op NPO1, om 20.35 uur.

“Jan (Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. Ze nemen hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?”

Voor de film bewerkte Herman Finkers het scenario van de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016. Hij kreeg daarvoor een nominatie voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Scenario. Ook in de categorie Beste Film en Beste Montage werd De Beentjes van Sint-Hildegard genomineerd. In totaal bezochten meer dan 700.000 bezoekers de film en werd hij door de Nederlandse filmpers gekozen tot de beste Nederlandse bioscoopfilm van 2020.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.