nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Najib Amhali, Guido Weijers, Dirk Denoyelle

Najib Amhali heeft op 25 maart de eerste Oosterscheldekreeft van 2021 geveild. De veiling is traditioneel het startschot voor het kreeftenseizoen. Door de coronabeperkingen kon er geen grote Amerikaanse veiling op de visafslag van Colijnsplaat georganiseerd worden. Toch had de visafslagorganisatie United Fish Auctions een manier gevonden om de kreeft te verkopen. De opbrengst gaat naar de Stichting Sawasdee, die kansarme kinderen in Cambodja ondersteunt via scholingsprojecten.

Guido Weijers is door HorecaBrains en Horecava, twee samenwerkingsverbanden binnen de horeca, uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Nederland 2021. Met deze titel acteert hij een jaar lang als ambassadeur voor de horeca en het nachtleven. En ja het is een rare ’titel’. (Nacht)burgemeesters fungeren op lokaal niveau en niet landelijk.

De expo “Bricks @ Terhills met LEGO® stenen” is een 350 m²-grote tentoonstelling bij Terhills Maasmechelen (BE) van 60 unieke modellen in LEGO stenen. Ze zijn allemaal gemaakt door of onder leiding van Dirk Denoyelle, humorist én één van de amper 20-tal LEGO Certified Professionals in de wereld. “Bricks @ Terhills met LEGO® stenen” loopt van 3 april 2021 tot 24 mei.
Meer info en tickets:
www.maasmechelen.be

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...