www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Drs P

Drs. P en de punt

“Vanuit de jaarlijks herhaalde vraag of de doctorandus genegen zou zijn naar het Vlaardings Poëziefestival in het ‘Hof van…’ af te reizen, onderhield Peter de Jong eind vorige eeuw namens het Vlaardings TaalGenotschap (VTG) een poëtisch literaire correspondentie met Drs. P, gelardeerd met een scala aan Vlaardingse connotatie en lofprijzingen van de hand van de Amsterdamse doctorandus, echter steevast resulterend in een ontkennend antwoord.

Tezamen met de taalgenotkundige argumenten resulteerde de correspondentie onbedoeld ook in een weergave van de literaire ‘staat van zijn en gedachten’ in de provinciaalse kleinstad van vlak voor de laatste eeuwwisseling.

Als hommage aan Drs. P werd deze correspondentie ter gelegenheid van de 102e geboortedag van Heinz Polzer – met dank aan de J.E. Jurriaanse Stichting – door stichting KunstKeten tot publicatie gebracht.

De publicatie is aangevuld met een door prof. dr. Nicoline van der Sijs speciaal voor deze gelegenheid geschreven taalkundig wetenschappelijk verantwoorde verhandeling aangaande de geschiedenis van de punt, een internationaal unicum. En grafisch ontwerper/fotograaf Arno Bauman brengt de impact van de punt in het straatbeeld en in de gedrukte media in beeld.

Drs. P en de punt is inmiddels verschenen en verkrijgbaar bij gespecialiseerde boekhandels, via mail naar vlaardingsewoordsmederij@kpnmail.nl.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.