nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Simone Kleinsma ontvangt kleinkunstcollega’s bij MAX

Simone Kleinsma presenteert vanaf 30 mei het televisieprogramma ‘Klassiekers met Kleinsma’ voor MAX. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. In deze reeks staan André van Duin, Jörgen Raymann, Brigitte Kaandorp, Jenny Arean, Stef Bos en Paul de Leeuw centraal.

Wat maakt de liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Met archiefbeelden, anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders. Verschillende klassiekers worden eens grondig afgestoft. Een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een 6-koppige band onder leiding van Bernd van den Bos.

Simone Kleinsma: “Het is fantastisch om dit programma te mogen maken. Samen met gerespecteerde collega’s uit het vak, vaak ook vrienden, mag ik in de muzikale schatkist van de Nederlandse kleinkunst duiken. Denk aan Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink, Wim Sonneveld en Toon Hermans, maar ook recente nummers van Brigitte Kaandorp en Maarten van Roozendaal. Ze behoren stuk voor stuk tot ons muzikaal cultureel erfgoed. De meeste nummers kennen we nog wel, sommigen zijn we misschien een beetje vergeten en dat zou zonde zijn! Er zitten namelijk prachtige pareltjes tussen! Ik verwacht een feest der herkenning voor de mensen thuis.

Vanaf zondag 30 mei te zien op NPO 1, om 21.30 uur.

foto: Wesley de Wit/MAX

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.