nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw stipendium vernoemd naar Jules Deelder: B.v.D. – Beurs van Deelder

Er komt een nieuw stipendium voor Nederlandstalige schrijvers en dichters onder de noemer B.v.D. De afkorting staat voor Beurs van Deelder.

Festival Woordnacht en de ervan Jules Deelder lanceren een niuew stipendium voor Nederlandstalige schrijvers en dichters onder de naam B.v.D., dat staat voor Beurs van Deelder. Aan de Beurs van Deelder is een bedrag van maximaal 10.000 euro verbonden.

Ruim een jaar na het overlijden van Jules Deelder sprak Alek Dabrowski met Ari Deelder in het Chabot Museum over haar vader. En: Waar staan die letters B.v.D. voor? Woordnachtdirecteur Hans Sibarani en Ari Deelder lanceerden de B.v.D. Kijk in de ondertaande video aansluitend naar het filmdocument dat Ari Deelder maakte ter ere van haar vader.

In februari vond het Festival Woordnacht plaats. Opnames hiervan gaan momenteel wekelijks op vrijdag in premiere op het Youtube-kanaal:
Youtube: Woordnacht

Foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.