www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Boudewijn de Groot gestopt met live optredens

Met een bericht op zijn website kondigt Boudewijn de Groot dat hij is gestopt met live optredens. Eigenlijk zou hij dat pas doen na de tour van de Vreemde Kostgangers, die gepland stond voor 2022. Die gaat echter niet door vanwege de ziekte van George Kooymans. Wat De Groot betreft is daarmee als een nachtkaars een einde gekomen aan 56 jaar live optredens.

Maar dat wil niet zeggen dat hij stopt met muziek maken. En teksten schrijven. Er komen zelfs tal van nieuwe projecten aan.

Zo heeft hij Engelstalige teksten geschreven voor de Dashboard Danglers, de band van Jaco van der Steen, waar ook zijn zoon Marcel de Groot bij betrokken is. Met Van der Steen heeft hij ook een aantal ‘kinderliedjes’ geschreven, die hij in de nabije toekomst hoopt uit te geven als CD bij een boek met de teksten, verhaaltjes en tekeningen.

Bovendien is er het plan om een boek uit te brengen met een overzicht van zijn platen met achtergrondinformatie over een groot deel van de liedjes en de opnamen.
Tot slot komt er tweede CD met in het Fries hertaalde liedjes uit zijn repertoire. Vertaald door Cees de Wolff en uitgevoerd door Fries muzikaal talent.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.