www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘Eerste sneeuw’ van Jan De Wilde opgenomen in Eregalerij Radio 2 (BE)

Het lied ‘Eerste sneeuw’ van Jan De Wilde is opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 (BE). De andere twee nummers die dit jaar in de Eregalerij werden opgenomen zijn ‘Als een leeuw in een kooi’ van Willy Sommers en ‘Oh la la la’ van Arno.

De Wilde verklaart: “Ik ben er niet goed van. Ik ben al vaker in de Eregalerij geweest om anderen te eren. Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen.” En dan te bedenken dat hij het nummer enigszins tegen zijn zin opnam, eerder als vriendendienst aan componist Lieven Tavernier.

De Eregalerij is een initiatief van Radio 2 en SABAM (de Vlaamse Buma Stemra) en ontstond in 2000 om het collectieve muzikale geheugen te verhogen. In deze Eregalerij worden liedjes opgenomen, die het predicaat ‘tijdloos’ meekrijgen en worden een aantal artiesten gehuldigd in de categorieën ‘Onvergetelijk’ en ‘Een leven vol muziek’.

I.v.m. corona vond dit jaar De Eregalerij plaats via een online show, zonder publiek, en kon je deze vandaag bekijken in de Radio 2-app. Heb je de show gemist, kan je deze nog bekijken via de website van de VRT. Met optredens van o.a. Jan De Wilde, Bart Peeters en Kommil Foo.
www.vrt.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...