www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Luizenmoeder-film 30 juni in bioscoop verwacht

Luizenmoeder – De film wordt al op 30 juni in bioscoop verwacht. Oorspronkelijk zou de film pas in het najaar in de bioscoop te zien zijn, maar nu de versoepelingen in gang zijn gezet, wordt de releasedatum vervroegd.

Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm. Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Luizenmoeder – De film wordt geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. De producent is Ingmar Menning. Creatief producent en -samen met Ilse Warringa- bedenker van De Luizenmoeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met Luizenmoeder – De Film haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...