nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Kamagurka

Eind deze maand verschijnt het nieuwe boek van Kamagurka, Kamacorona.

“Twee in hun job uitermate getalenteerde heren zagen hun gebruikelijke dagelijkse baan volledig overgenomen worden door een virus. De viroloog blijkt al zijn hele leven lang gebeten te zijn door de humor van Kamagurka. En de onvermoeibare cartoonist van steeds middelbaardere leeftijd blijft zich verwonderen over de mens in het algemeen, en hoe die reageert op een pandemie in het bijzonder. Humor is bij uitstek de meest betekenisvolle activiteit van het menselijk brein. Journalisten en auteurs schrijven lange teksten, de cartoonist slaagt er vaak in om met één beeld en één welgemikt zinnetje te vatten in wat voor universum we onverwacht terechtgekomen zijn. De viroloog doet wat ie al een heel jaar uitmuntend doet: hij duidt en verheldert, rustig, en met oog voor de altijd om de hoek loerende grap.”

Kamacorona wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...