nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Dolly Bellefleur

Deze maand verscheen de strip SNGFSTVL & Strips van Dolly Bellefleur en Margreet de Heer.

“SNGFSTVL & Strips is een bonte verzameling van strips en artikelen rondom het Songfestival – op iedere bladzijde begint een nieuw feestje: van vrolijk tot melancholiek, van grappig tot meeslepend, net als de acts op het Songfestival zelf telkens met een eigen kleur en verhaal.

Dit alles wordt gepresenteerd door geboren Songfestivalfan Dolly Bellefleur en stripmaker Margreet de Heer, die feestvierend en kibbelend door het album heen wandelen. Zij schotelen de lezer onder andere een interview voor met Jeangu Macrooy, een kijkje in de keuken van kostuumontwerper Tycho Boeker (bekend van menige Songfestivaljurk) en werk van Evert Geradts, Joost Swarte, Thé Tjong-Khing, Mars Gremmen, Mas Hab, Tom Mikkers, Berend Vonk, Pieter Hogenbirk, Kim Steinmann, Jeroen Funke, Ytje Veenstra, Herman Roozen, Wilbert van der Steen, Johan Neefjes, Jiro Ghianni, Ben Morris, Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema en vele anderen. Met bovendien een mooie geïllustreerde versie van Jeangu’s Birth of a New Age door Stephan Louwes.”

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...