www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Voor openluchttheaters gaan versoepelingen niet ver genoeg

De Nederlandse openluchttheaters zijn teleurgesteld over de vanavond aangekondigde versoepelingen, laat Vereniging Nederlandse Openluchttheaters weten.

Ondanks de versoepelingen mogen de meeste openluchttheaters vanaf 5 juni niet meer dan 50 bezoekers mogen ontvangen. Voor openluchttheaters met een zitcapaciteit van meer dan 1000 bezoekers geldt 250 bezoekers als norm. Omdat slechts 1 op de 6 openluchttheaters een capaciteit heeft van meer dan 1000 zitplaatsen zullen de meeste openluchttheaters de deuren gesloten houden.

Daarom pleit vereniging Openluchttheaters Nederland ervoor niet te rekenen met absolute cijfers maar met de individuele capaciteit van de theaters, waarbij de ontvangst van bezoekers is gebaseerd op de geldende maatregelen als de anderhalve meter afstand, routings, etc. Ook zou de gelijktrekking tussen openluchttheaters met reguliere theaters en horeca onterecht zijn.

“Openluchttheaters zijn bij uitstek de plekken waar op een veilige manier het culturele leven weer op gang kan worden gebracht,” laat de vereniging weten.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.