nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw op Disney+: Ramses

Vanaf 11 juni is de tv-serie ‘Ramses’ te zien op Disney+

‘Ramses’ gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren ’60 tot eind jaren ’70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse toneel, Shaffy Chantant opricht en een nationale held wordt. Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren ’50.

‘Ramses’ wordt geregisseerd door Michiel van Erp, het scenario is geschreven door Marnie Blok. Acteur Maarten Heijmans kruipt in de huid van Ramses Shaffy. Noortje Herlaar speelt Liesbeth List en Joop Admiraal wordt gespeeld door Thomas Cammaert. Hij speelde dezelfde rol eerder in de musical Ramses.

Categorie: Elders op het web | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.