nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Video: Nederland is ook van ons

Gezongen door Margriet Bolding, op tekst van Rob Chrispijn, muziek Jan Borger.

“Steeds meer plaatsen op het platteland worden onleefbaar voor omwonenden door de last die zij hebben van bestrijdingsmiddelen. Veel van die pesticiden zijn zo vluchtig dat ze drie of meer kilometers verderop neerdalen, zodat ook de bewoners van dorpen in de omgeving van bollenvelden er aan blootgesteld worden.

Plattelandsbewoners die de pech hebben dat er in hun buurt nieuwe varkens-stallen worden gebouwd of andere sterk uitgebreid, moeten leven met de ellende van constante stank en de altijd aanwezige fijnstof die niet alleen hun woongenot sterk aantasten maar ook een ernstige bedreiging vormen voor hun gezondheid.

Dit is blijkbaar de prijs die betaald moet worden om de een na grootste exporteur van landbouwproducten van de wereld te zijn. De vraag is of wij als burgers van Nederland moeten blijven accepteren dat de RABO bank en bedrijven als BASF, Bayer-Monsanto en Syngenta het platteland gekoloniseerd hebben?

Wij willen geen grootschalig agro-landschap met alleen maar productieweilanden en zwaar bespoten akkers. Wij willen onze vogels, vlinders en wilde bloemen terug.

Het wordt tijd dat we ernst maken met het voornemen van Carola Schouten, demissionair Minister van Landbouw, om in de komende tien jaar de landbouw duurzaam te maken, het gebruik van pesticiden sterk terug te dringen en niet langer die krankzinnige hoeveelheid Soja in de vorm van veevoer te importeren, terwijl wij als samenleving blijven zitten met een even krankzinnige hoeveelheid mest.”

Categorie: Video | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.