www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Daniël Lohues

Leo Oldenburger – Daniël Lohues: Hier kom ik weg

Daniël Lohues zingt in de taal van de streek waar hij vandaan komt. Drenthe, het dorp Erica, waar hij is opgegroeid en de plek waar hij al na zijn omzwervingen altijd weer thuiskomt. ‘Hier kom ik weg’ is het verhaal van een eigenzinnig mens en een volstrekt autonoom muzikant. Lohues vertelt openhartig over zijn jeugd, de liefdes en het allenig zijn. Over het gitaargeweld en americana, zijn liefde voor barok en de vele muzikale samenwerkingen. Met zijn theatervoorstellingen bouwde hij het afgelopen decennium aan een omvangrijk oeuvre dat in het hele land wordt gewaardeerd. Oldenburger schetst niet alleen een meeslepend beeld van een tomeloze muzikant, maar ook van drie decennia Nederlandse muziekgeschiedenis.

Aanstekelijk, vrolijk en ontroerend: ‘Hier kom ik weg’ is een boek met hart en ziel, het verhaal van Daniël Lohues.

Verschijnt in oktober bij Alfabet Uitgevers.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.