nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Bert Klunder

Vanavond, op zijn 15de sterfdag, kan je op NPO2 Extra kijken naar een nooit eerder uitgezonden tv-registratie van de theatervoorstelling Vette jus van Bert Klunder.

In ‘Vette jus’ (1996) staat het echtpaar Zwakjes op het punt van scheiden. Op een warme zaterdagmiddag ergens in juli op de badpakkenafdeling van de V&D in Alkmaar heeft hij haar toch echt te hard op de ziel getrapt. Maar hij neemt er geen woord van terug. Hij staat alleen op het podium, zijn vrouw staat aan de voordeur op het punt van vertrek. Ondertussen geeft Zwakjes zijn visie op de moderne maatschappij en die is weinig positief. Hij voelt zich een buitenstaander en begrijpt niet waarom de mensen zo dom en egoistisch zijn. Daardoor mankeert er van alles aan de maatschappij, maar iedereen sluit er zijn ogen voor. Zwakjes: “Wij blijven het ‘lichtgebonden saus’ noemen, maar het is allang ‘vette jus’ wat we krijgen opgediend.”

De opname van Vette jus werd gemaakt in Klein Bellevue en opgenomen met één camera die af en toe doet aan in en uitzoomen. Het werden zo een heel intense, intieme opnamen. Klunder droeg ook geen geluidszender, want hij stond immers bekent als ‘de cabaretier met de hardste stem van Nederland’.

Vette Jus wordt uitgezonden op NPO2 Extra om 20.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...