nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries – Jubel

“Afgelopen februari werd Sanne Wallis de Vries vijftig jaar. Midden in de coronapandemie was deze mijlpaal het ideale moment op terug te blikken op haar leven tot nu toe en haar carriere die vijfentwintig jaar geleden begon. Een van haar eerste grote shows in de jaren negentig draaide om de grote vraag: ‘Hoe te leven en waartoe?’ Die vraag stelt ze zich telkens weer en loopt als een rode draad door haar werk.

Toen Sanne haar eerste schreden zette in de wereld van het cabaret was ze zoekende naar antwoorden. Nu ze vijftig is, heeft ze stellige antwoorden. Hoe komt dat eigenlijk? Wat heeft ze ondertussen geleerd? En welke mensen en ontmoetingen, ervaringen en gebeurtenissen hebben daaraan bijgedragen?

In Jubel maakt ze de balans op. Ze bevraagd Bekende Nederlanders die net als zij dit jaar vijftig worden, van Sylvana Simons tot Richard Krajicek, van Plien van Bennekom tot Peter Buwalda. Ze schrijft over haar helden Prince en Rob de Nijs. Maar ook over haar ouders, haar pake en beppe. En natuurlijk over zichzelf en de tijd waarin ze is opgegroeid. Het resultaat is een uniek zelfportret van een vrouw die al decennia volle zalen trekt.”

Verschijnt in oktober 2021 naar Ambo|Anthos.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.