www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Winnaars Netflix new voices 2021

Vandaag maakte Netflix de winnaars bekend van de New Voices Script Contest, een scriptcompetitie die werd opgezet samen met Scriptbank met het doel om een nieuwe generatie scenarioschrijvers te ontdekken. Dit gebeurde in aanwezigheid van Netflix CEO Reed Hastings. Uit maar liefst 550 aanmeldingen werd een eerste selectie gemaakt van de 15 talenten die hun scripts onder begeleiding van scriptcoaches mochten gaan uitwerken.

Onder de winnaars is Dorothee de Rooy (links vooraan). Na haar advocatenloopbaan was zij actief als stand-up comedian en schrijver voor televisieprogramma’s als Koefnoen. Momenteel is ze bezig met haar trilogie rondom ‘De Orde van de Gouden Leeuw’.

Haar script ‘Cancelled’ gaat over de gevierde comédienne Emma die in Amsterdam wordt uitgekotst door alles en iedereen. Ze vlucht naar Schiermonnikoog, waar de hollywood-acteur uit haar dromen een film opneemt. Daar trekt ze een nieuw leven aan als een nieuwe jas, en weet een rol te krijgen in zijn nieuwe film. Ze komt opnieuw in de spotlights, maar dan vraagt Emma zich af: ‘wie ben ik eigenlijk echt?’

Andere winnaars waren Joosje Duk, Elvira Porcedda, Luca Izeboud, Samya Hafsaoul, Shanice Kamminga en Yücel Kopal. Netflix neemt een optie op alle zeven scripts voor verdere ontwikkeling, met de intentie om twee hiervan te produceren tot een Netflix Original Film.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.