nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Duitse literatuurprijs voor Herman van Veen

Onlangs ontving Herman van Veen als eerste Nederlander de prestigieuze Ringelnatz literatuurprijs. De prijs is vernoemd naar de Duitse dichter, satiricus en schilder Joachim Ringelnatz (1883-1943) en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een schrijver die een belangwekkend, kunstzinnig autonome bijdrage aan de hedendaagse Duitse literatuur heeft geleverd.

Uit het juryrapport: ‘Herman van Veens werk is een po√ętisch pleidooi voor respect, liefde en tolerantie. Daarmee ageert hij met zijn teksten op het toneel en daarbuiten in de geest van Jachim Ringelnatz.’

Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden, die Van Veen schenkt aan twee stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.