nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: kleine theaters, groot hart

Patrick van den Hanenberg – Kleine theaters, groot hart: een oude aan het kleine theater in Nederland

Geen enkele artiest is zijn loopbaan begonnen in Koninklijk Theater Carré. Vrijwel elke muzikant of cabaretier heeft een lange tocht langs kleine theaters door het land achter de rug, waar hij of zij de finesses van het podiumvak in de vingers kreeg. Nederland kent honderden kleine podia in verbouwde fabrieken, afgedankte ziekenhuizen, jeugdhonken en huiskamers.

Patrick van den Hanenberg sprak in de twaalf provincies met de mannen en vrouwen achter deze culturele vrijplaatsen. In Klein theater, groot hart komen de artiesten aan het woord die hun succesvolle loopbaan te danken hebben aan het enthousiasme en vertrouwen van de steunpilaren van het theaterleven. Ja, want ook de loopbaan van Herman Finkers, Sanne Wallis de Vries, Stef Bos, Ellen ten Damme en Bert Visscher is niet in Carré begonnen.

Verschijnt in oktober bij uitgeverij Rubinstein.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.