nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Sjaak Bral viert 25-jarig jubileum tijdens Zuiderpark Live

Deze zomer viert Sjaak Bral zijn 25-jarig jubileum als artiest met een éénmalig optreden in het Zuiderparktheater op 7 augustus.

In 1965 geboren als Marcel van der Heijden begint zijn carrière als handelaar in van alles en nog wat en is daarna uitbater van een discotheek. Het brallen, het ouwehoeren, bracht hem voor het eerst in de publieke belangstelling dankzij een weddenschap. Daar komt ook zijn artiestennaam vandaan. Sjaak (de naam van zijn vader) en Bral van het brallen.

Hij wedt om 3000 gulden dat hij binnen een maand op de landelijke tv en radio is en in de krant staat. Dat lukt. Hij promoot zichzelf als een Haagse house-artiest die tramhouse maakt en zo komt op tv bij het programma RUR, bij Frits Spits op de radio en in Het Parool.

Naar aanleiding daarvan wordt hij gevraagd voor een column bij radio west. Hij staat ook op het podium als gitarist-zanger, maar gaat verder als stand-up comedian nadat hij dit voor een reportage uitprobeert.

Enkele jaren later maakt hij zijn eerste theaterprogramma, toen nog met Adriaan Bontebal. In 1997 start hij ook met zijn oudejaarsconference die hij tot op heden elk jaar heeft gespeeld. En dit jaar doet hij dat voor de 25e keer.

Bral viert zijn jubileum in het Zuiderpark met de zomeroptredens van Zuiderpark Live. Met een optreden om 19:30 uur en 21:30 uur.

foto: Ministerie van Beeld

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.