nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Opnieuw cabaret in De Balie

Ook deze zomer staat er elke zaterdagavond – en tweemaal op vrijdag – een cabaretier op het podium van De Balie in Amsterdam.

Lebbis: vooronderzoek voor De Ziel – zaterdag 3 en zaterdag 10 juli om 20:30 uur

Lebbis heeft zich de afgelopen maanden verdiept in geld. In De Balie deelt hij de resultaten van zijn onderzoek. Na afloop gaat hij samen met bedrijfskundige en journalist Jeroen Smit in gesprek met het publiek. Deze avonden zijn een vooronderzoek voor het nieuwe theaterprogramma De Ziel, waarmee hij vanaf oktober op tournee gaat.

Janneke de Bijl: Dit is het nou – zaterdag 17 juli om 20:30 uur

In haar voorstelling Dit is het nou observeert Janneke de Bijl er op los. Ze deelt haar gedachten over de absurditeit van de worstelende mens. Janneke beschrijft wat ze ziet en legt de onlogica daarvan bloot. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Alex Ploeg: EGO – zaterdag 24 juli om 20:30 uur

In EGO zien we Ploeg in zijn cabaret-element: strak in het pak, gitaar in de hand, klaar om de boel op stelten te zetten. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes volgen elkaar in hoog tempo op. Ploeg fileert zichzelf en de wereld om hem heen op hilarische wijze. EGO gaat over de strijd aangaan met jezelf, en over het onzekere voor het zekere nemen.

Kasper van der Laan: Summer of ’21 (try-out) en Merijn Scholten: Solo (try-out) – vrijdag 13 augustus om 20:30 uur

Lid van Comedytrain, publiekswinnaar Leids Cabaret Festival 2018 en hét Comedytalent van 2019, Kasper van der Laan, deelt de eerste drie kwartier van deze avond nieuwe gedachten en verhalen in Summer of ’21. Hierna treedt Merijn Scholten (de grappigste man op Instagram volgens Micha Wertheim) op met de drie kwartier-durende voorstelling Solo.

Wim Helsen: Niet mijn apen, niet mijn circus en Tim Fransen: De mens en ik – vrijdag 24 augustus om 20:30 uur

Vanavond treden Wim Helsen en Tim Fransen na elkaar op. Eerst Helsen met Niet mijn apen, niet mijn circus, daarna Fransen met De mens en ik, waarin hij ons deelgenoot maakt van zijn worsteling met de mensheid en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

Voor meer info en kaarten:
debalie.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.