nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Sanne Wallis de Vries, Wart Kamps, Luk Wyns, Bert Meddeler, Spijkers met Koppen

Sanne Wallis de Vries maakt deel uit van stemmencast van de nieuwe animatiefilm ‘De Croods 2: Een nieuw begin’ – zij spreekt de stem in van Ugga Crood. Het verhaal gaat over de prehistorische Croods-familie al voor heel wat hete vuren heeft gestaan, maar denk maar niet dat de sequel rustig wordt. In hun ultieme zoektocht naar een woonplek stuit de familie op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben, maar één probleempje: er woont al een familie, namelijk de Betermans. En hoewel die familie best hun onderkomen wil delen, borrelen de irritaties al snel op. Tot ze een gezamenlijke vijand krijgen en alles op alles moeten zetten om hun wereld te redden van het kwaad. De film loopt vanaf deze maand in de bioscoop.

Wart Kamps vertolkt de rol van biggetje in de kindervoorstelling De drie biggetjes en het wolfspak, die deze zomer te zien zal zijn in het Amsterdamse Bos. Het verhaal gaat over de biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe.
Meer info en tickets:
www.bostheater.nl

Luk Wyns vertolkt de rol van boef Stan in de nieuwe komische misdaadreeks Glad ijs. Het verhaal gaat over selfmade man Phil Druyts, ofwel ‘Frisco’, die zijn levenswerk als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen wanneer z’n vrouw en zoon zijn ijsfabriek verkopen. Wanneer Phil vervolgens nog eens ontvoerd wordt door de excentrieke gangster Stan, staat het hele land op zijn kop. Glad ijs is nu te bekijken via de Vlaamse streamingsdienst Streamz.
www.streamz.be

De Haaksbergse lichtman Bert Meddeler is vorige week op 58-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Tubantia. Hij was o.a. theatertechnicus bij De Kappen en ontving in 2006 de Zilveren Krommer op, een onderscheiding van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.
Tubantia: Haaksbergse lichtman Bert Meddeler (58) overleden: ‘Dankzij hem konden wij stralen’

Margereth van Horen stopt na ruim 18 jaar als eindredacteur bij het Radio2-programma Spijkers met Koppen. BNNVARA zoekt naar een opvolger.
www.villamedia.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...