www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Mini-Expo Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje

Tot 31 december kan je in Museum Vleeshuis in Antwerpen (BE) gaan kijken naar de de mini-Expo “Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje”. In deze mini-expo focust het museum op de bijzondere band van de Vlaamse kleinkunstenaar Wannes van de Velde met De Neus en (de klank van) het Antwerpse poppentheater, aan de hand van Wannes’ eigen poesjepoppen en toneelteksten.

Antwerpen kent een lange traditie op het gebied van poppentheater, de Poesje. Vanaf het einde van de 19de eeuw tot ver in de 20ste eeuw was het Poesjetheater van de Repenstraat, naast het Vleeshuis, het belangrijkste in zijn soort. In 1966 liet Wannes Van de Velde er zich door inspireren voor Het lied van de Neus, een protestlied waarin de populairste poesjepop, De Neus, over de afbraak van de Vleeshuiswijk zingt. Later creëerde Wannes zijn eigen poppentheater: hij maakte de poppen, schreef de teksten en de muziek en voerde de stukken mee uit. Voor Wannes was het poppentheater ‘muzikaliteit, ritme, spanning, pure klank’.

In de focuspresentatie in de Schatkamer kan je een selectie van Wannes’ poesjepoppen, ontwerptekeningen, decorstukken en teksten ontdekken.

Meer info:
www.museumvleeshuis.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...