nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Ashton Brothers

Vanavond kan je op NPO2 Extra kijken naar de herhaling van de documentaire ‘Het Uur van de Wolf: Ashton Brothers – vrolijkheid met pijn’ over de Ashton Brothers.

Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde brengen met hun circusachtige variété spectaculaire acts, vreemde trucs, komische acrobatiek, rock & roll en slapstick en dat alles in een razend tempo. Ze zoeken de grenzen van het theater op én van hun fysieke mogelijkheden, in het verlangen om zichzelf steeds te overtreffen, ook nu ze allen rond de veertig zijn. Waar ligt die grens? Moet het steeds gevaarlijker?

Regisseur Marcel de Vré volgt de creatieve ontwikkeling van de Ashton Brothers al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriendschap, het vertrouwen in de groep én het vertrek van de vierde man, Pepijn Gunneweg. De afspraak was dat Ashton Brothers ophoudt te bestaan als er één zou stoppen. In plaats daarvan lijken ze hun weg nu pas echt gevonden te hebben.

‘Het Uur van de Wolf: Ashton Brothers – vrolijkheid met pijn’ wordt uitgezonden op NPO2 Extra om 20.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...