nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Theaterfestival De Parade, Theater aan de Parade, Jacques Brel

Theaterfestival De Parade zal deze zomer niet doorgaan in Amsterdam. Zowel de organisatie als Amsterdam hebben er alles aan gedaan om te onderzoeken welke mogelijkheden er binnen de pandemie bestaan om een editie van De Parade te organiseren die recht doet aan het karakter van het festival, én binnen de huidige strenge regels voor evenementen past, maar deze kunnen niet plaatsvinden binnen de verscherpte corona-maatregelen, zo liet de organisatie weten. De Gemeente Amsterdam heeft hen uiteindelijk geen vergunning verleend. Het theaterfestival, dat in meerdere steden plaats vindt, ging in juni (kleinschaliger) van start in Eindhoven, hield vervolgens halt in Den Haag en Utrecht (nog tot 8 augustus). De tournee wordt afgesloten in Rotterdam van 17 t.e.m. 26 september – het programma hier wordt later nog bekend gemaakt.

We berichtten al eerder dat Den Bosch een nieuw theater gaat bouwen. Momenteel wordt Theater aan de Parade gesloopt. De voorstellingen worden in afwachting van het nieuwe theater gepland in de Brabanthallen (Hal 8 en Mainstage), Perron-3, het Jheronimus Bosch Art Center, Willem Twee toonzaal en De Façade. Bedoeling is dat het nieuwe Theater aan de Parade in het theaterseizoen 2023/2024 de deuren zal openen.

Luk Ferdinand is nog steeds bezig aan zijn missie om een straat in Vlaanderen naar Jacques Brel vernoemd te krijgen: nadat hij eerder al petities opstartte voor een Brel-straat in Oostende en Gent, richt hij nu zijn pijlen op Knokke-Heist – Brel heeft immers twee liedjes die over Knokke gaan. Ferdinand werd ondertussen ontvangen door de burgemeester. Wordt vervolgd.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...