nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Freek de Jonge, Serine Ayari, Soundos

Freek de Jonge zal op 20 augustus de World Press Photo-tentoonstelling in De Oostkerk in Middelburg openen. Een dag later gaat de expositie, die t.e.m. 19 september loopt, open voor publiek.

Serine Ayari is een van de bekende Vlamingen, die haar opwachting zal maken in het nieuwe seizoen van De Columbus, een human interestprogramma waarin presentator Wim Lybaert er elke week op uittrekt met een bekende gast, op zoek naar het goede leven onderweg. De Columbus wordt in het najaar op de Vlaamse zender Eén uitgezonden.

Meskina, de film van debuterend filmmaker Soundos, ze droeg het idee voor de film aan, heeft ondertussen 100.000 bezoekers getrokken in de Nederlandse bioscopen en krijgt hiervoor de Gouden Film Award uitgereikt. De film gaat over de dertiger Leyla (een rol van Maryam Hassouni) die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Ze heeft immers geen man, geen kind en geen duidelijk carrièrepad heeft en wordt daarom bestempeld als meskina (Arabisch voor zieligerd). Tijdens haar zoektocht naar dat ideaalbeeld werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Soundos vertolkt de rol van zus Amari.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...