nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: theaterdirecteuren-a-gogo

Jörgen Tjon A Fong is per 1 december de nieuwe directeur-bestuurder van De Kleine Komedie in Amsterdam. Hij is de opvolger van Vivienne Ypma die eind 2021 na ruim 15 jaar afscheid neemt.

Tjon A Fong wordt omschreven als een all-round theatermaker, oprichter van theatergroep Urban Myth, acteur, regisseur, schrijver, gastcurator en moderator van debatten. Volgens de Raad van Toezicht heeft hij “de juiste ervaring en visie om De Kleine Komedie verder te ontwikkelen als het podium voor cabaret, kleinkunst en theaterconcerten, met een gevarieerd aanbod aan makers voor een groot en breed publiek. Hij is daarmee een waardige opvolger van Vivienne Ypma die met haar visie en grote inzet de Komedie heeft ontwikkeld tot het toonaangevende podium dat het nu is.”

Tjon A Fong studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, haalde zijn Master aan Royal Central School of Speech and Drama, onderdeel van the University of London. Ook heeft hij een opleiding tot curator afgerond aan de universiteit van Salzburg.

Categorie: Transfernieuws | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.