nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Uitmarkt 2021: De opening

Vanavond viert de NTR samen met de Uitmarkt de opening van het nieuwe culturele seizoen. Eric Corton presenteert – live vanaf het Museumplein in Amsterdam, recht tegenover het Rijksmuseum – het openingsprogramma ‘Uitmarkt 2021: De Opening’. Mezzo sopraan en muzikale kameleon Tania Kross zorgt voor meerdere muzikale verrassingen (waaronder één samen met Eric Corton).

Na een lang en leeg Corona-jaar mogen de teugels weer voorzichtig worden losgelaten. Een uur lang komen de beste nieuwe, oude bekende, verrassende jonge, en steengoede gerenommeerde artiesten langs, waaronder Douwe Bob, Sarah-Jane, de Zaanse band WIES, Hans Klok en dansers van de break-groep The Ruggeds. Comedian Alex Ploeg houdt een mini conference over de stand van het land. Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland: New Cool Collective.

De Uitmarkt markeert al 44 jaar de nationale opening van het culturele seizoen. Het biedt een laagdrempelig en inspirerend platform voor iedereen die kennis wil maken met wat het nieuwe seizoen te bieden heeft. Al sinds 2006 werken de NTR (voorheen NPS) en de Uitmarkt samen om de opening van het culturele seizoen te vieren. Voor meer info:
uitmarkt.nl

Uitmarkt 2021: de opening is te zien op NPO 2 om om 20:20 uur.

foto: Robin de Puy

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.